Redenen om voor mediation te kiezen

Bij mediaton lost u uw conflict op door bemiddeling. Door gebruik te maken van mediation heeft u vaak snel een oplossing. Tijdens mediation kunnen u en uw (ex-)partner problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven. U bepaald zélf met uw (ex-)partner wat u afspreekt. Ook de belangen van de kinderen worden meegenomen. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst. Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt. Door te kiezen voor mediation vermijdt u langdurige juridische trajecten tussen advocaten en zijn de kosten lager.

Scheidingsmediator Ligtelijn

Onze scheidingsmediators Irene Ligtelijn en Daniëlle Haerkens-Vlemmix regelen met u en voor u alle gevolgen van de scheiding. Zij begeleiden het scheidingsproces en zorgen ervoor, dat alle van belang zijnde zaken aan de orde worden gesteld. Zij geven uitleg over de juridische aspecten, maar u neemt samen beslissingen.

Ook kunt u na de scheiding nog gebruik maken van Mediation, bijvoorbeeld als de omgangsregeling niet goed loopt of als u door een wijziging van omstandigheden genoodzaakt bent de alimentatie te herzien.

Mediation Roermond

Als u wilt scheiden, moet u van alles regelen. U kunt dat samen doen, met een mediator of met een advocaat. Met een frisse kijk en een heldere aanpak naar een nieuwe start.

Wat is het verschil tussen een mediatior en een advocaat?

Over het algemeen heeft u de echtscheiding sneller geregeld wanneer u kiest voor een mediator. Tijdens de mediation gaat u samen onder begeleiding van de mediator in gesprek en maakt u samen afspraken. Wanneer u ervoor kiest om te scheiden met advocaten dan gaat alle communicatie tussen u en uw partner via de advocaten. Dit zorgt voor langere juridische trajecten en hogere kosten dan wanneer u kiest voor mediation.

Wat zijn de voorwaarden voor een mediation?

Voorwaarden voor een mediation zijn:
• Wij kunnen alleen helpen als u dat beiden wilt
• De gesprekken vinden uitsluitend gezamenlijk plaats
• De mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend

Is mijn probleem geschikt voor mediation?

Mediation kan bij allerlei soorten conflicten worden toegepast. Denk aan: echtscheidingen, familieruzies, alimentatiekwesties, het vaststellen van een ouderschapsplan

Welke mediatior is geschikt bij een echtscheidingsbemiddeling?

U kunt het beste kiezen voor een advocaat/mediatior die is aangesloten bij de beroepsvereniging vFAS.

Hoe groot is de kans dat mediation leidt tot het gewenst resultaat?

De kans dat mediation leidt tot het gewenste resultaat is groot! In ruim 75% van de gevallen zorgt de mediation voor een goed resultaat voor beiden.

Team van Ligtelijn Advocatuur en Mediation

Mevr. mr. drs.

I. Ligtelijn-Huisman

Specialist personen- en familierecht vFAS
Scheidingsmediator vFAS
MfN registermediator

Mevr. mr.

D.P.A.M. Haerkens-Vlemmix

Specialist personen- en familierecht vFAS
Scheidingsmediator vFAS
MfN registermediator

Mevr.

M. van Dooren-Schonkeren

Juridisch secretaresse